Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Anambasresort.com is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

  Mobile 
Anambas Resort
  Anambas Resort - Aanvraag - Galerie - Zo komt u hier - Meer info - Contact - Anambas Hotels - Links - Sitemap Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Resort
  Bawah - Ayam - Penjalin - Durai - Temawan - Air Asuk - Kuku - Mengkait - Scuba - Snorkelen - Zeevissen - Watervallen - Strand! - Cultuur - Religie - Keuken


Pulau Ayam

Het kraakheldere azuurblauwe water rondom Pulau Ayam is zo schoon en doorzichtig dat het eiland bij duikers te boek staat als een waar onderwatermekka. Ook de uitgestrekte koraaltuinen en de grote verscheidenheid aan zeeleven, alsmede de vooralsnog ongeschonden omgeving van het eiland zelf zijn een lust voor het oog.

Ayam Eiland heeft daarnaast een spectacular strand en ligt bovendien vlakbij het moedereiland Pulau Jemaja. Mede hierdoor is Ayam Eiland het populairste weekend- camping- en barbecue eiland bij de plaatselijke Anambas bevolking. Ook het feit dat er een aantal recreatiechaletjes beschikbaar zijn op Ayam Eiland, draagt bij aan de populariteit ervan.

Ayam Eiland ligt op zo'n uurtje varen van de stad Kota Letung, wat doorgaans als hoofdstad van Jemaja wordt beschouwd. D.w.z. wanneer de overtocht per zogeheten pompong wordt gemaakt, het type vissersbootje dat in deze contreien vaak wordt gebruikt voor de visvangst, island-hopping en snorkeltripjes.

Er zijn ook snellere motorbootjes te huur in Letung. Omdat deze worden aangedreven door buitenboordmotoren die op benzine draaien, zijn deze bootjes meestal een stuk sneller dan de dieselmotoren van pompongs. Zo kun je met zo'n snellere speedboat binnen 15 minuten al op Ayam Eiland zijn.

Door de indrukwekkende locatie van Ayam Eiland, de werkelijk prachtige strand er omheen en de diverse strand- en reacreatieactiviteiten die er mogelijk zijn, mag Ayam Eiland niet ontbreken op de lijst van te bezoeken plekjes in Anambas.

Pulau Ayam
Pulau Ayam
Loading
 Besteprijsgarantie