Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Anambasresort.com is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

  Mobile 
Anambas Resort
  Anambas Resort - Aanvraag - Galerie - Zo komt u hier - Meer info - Contact - Anambas Hotels - Links - Sitemap Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Resort
  Bawah - Ayam - Penjalin - Durai - Temawan - Air Asuk - Kuku - Mengkait - Scuba - Snorkelen - Zeevissen - Watervallen - Strand! - Cultuur - Religie - Keuken


Moskeeën en tempels in Anambas

De Baiturrahim Jamik Moskee in Tarempa is van historisch belang voor de gehele Muslim bevolking in Anambas. De Baiturrahim Jamik Moskee is ca. 90 jaar geleden gebouwd, maar is in de achterliggende jaren al verschillende keren keer gerenoveerd, en speelt ook tegenwoordig nog altijd een prominente rol als het gaat om godsdienstbeoefening in Anambas.

Dit geldt ook voor de Gunung Dewa Siantan Tempel. Ook dit bedehuis is nog van groot belang voor de Buddhisten in de regio. Ook de Gunung Dewa Siantan Tempel heeft een interessante geschiedenis: omdat in het verleden het gevaar bestond dat de tempel door de hoge golven in zee zou belanden, is het imposante bouwwerk in zijn geheel ontmanteld en een stuk hoger, op de rotsachtige kliffen, weer opgebouwd.

Vandaag de dag biedt dit majesteuze complex een schitterend uitzicht op zee, alsmede Tarempa Bay en ook op de dichtbegroeide jungle erachter.

Beide monumenten, de Baiturrahim Jamik Moskee en de Gunung Dewa Siantan Tempel, zijn absoluut een bezoek waard.

Jamik Moskee, Tarempa
Jamik Moskee, Tarempa
Loading
 Booking.com