Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Anambasresort.com is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

  Mobile 
Anambas Resort
  Anambas Resort - Aanvraag - Galerie - Zo komt u hier - Meer info - Contact - Anambas Hotels - Links - Sitemap Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Resort
  Bawah - Ayam - Penjalin - Durai - Temawan - Air Asuk - Kuku - Mengkait - Scuba - Snorkelen - Zeevissen - Watervallen - Strand! - Cultuur - Religie - Keuken


Cultuur in Anambas

Cultuur heeft altijd al een grote rol gespeeld in Indonesië. Dit is ook het geval in Anambas. Bruiloften, bijvoorbeeld, gaan in de regel gepaard met klassieke klederdracht, het zingen van liederen uit de oude gebruiken en het dansen op muziek van tradtionelele slag- en snaarinstrumenten uit de regio. Is er een kampong bruiloft gaande wanneer u in Anambas bent, dan raden wij u aan een kijkje te gaan nemen. Doorgaans ziet men graag een groot aantal aanwezigen op dit soort feestelijke gelegenheden.

Ook zijn er in Anambas met regelmaat geregeld "Gobang" optredens. Een Gobang is een soort opera, karakterestiek in deze regio, waarin ook een groot aantal danselementen in zijn cerwerkt. Gobang uitvoeringen zijn tamelijk uniek buiten de Jemaja gewesten. De Gobang spelers zijn gewoonlijk uitgedost met nogal merkwaardig-ogende kostuums en nors-ogende maskers die o.a. aapjes, reuzen en schimmige figuren moeten voorstellen die men kent uit de lokale legendes and sprookjes. Bij Gobang optredens hoort ook het spelen van traditionele muziek en het in dialect zingen van typerende zangstukken. Een Gobang bijwonen is zonder meer de moeite waard.

"Gasing" is een soort tollen voor gevorderden dat in heel Indonesië wordt beoefend. En ook in Anambas is het een gangbare vrijetijdsbesteding. Sterker, in de Anambas regio worden met enige regelmaat Gasing wedstrijden en zelfs hele Gasing toernooien gehouden. Een Gasing wedstrijd is leuk om mee te maken. Alleen al de enorme bekwaamheid waarmee Gasing deelnemers hun tolvaardigheden tentoonstellen is gewoon geweldig om te zien. En deelnemers zijn altijd wel bereid om de spelregels hier en daar wat toe te lichten en u het Gasing zelf ook eens te laten proberen. Een Gasing wedstrijd bijwonen is een heel vermakelijke ervaring.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer culturele trekplijsters in Anambas waar bezoekers zich mee kunnen vermaken, zowel in letterlijke als in figuurlijk zin. De vermaarde Indonesische keuken alleen al, die ook in de Anambasregio tot kunst is verheven, is absoluut de moeite van het beproeven en savoureren waard. Mie Tarempa bijvoorbeeld, is een lokaal zeer geliefd gerecht dat bij ook bezoekers altijd in de smaak valt. En dit geldt ook voor het plaatselijke kopje koffie, dat sterk, zoet en erg heet wordt gedronken. In Anambas is meer dan voldoende te zien, te doen en te ontdekken.

Cultuur in Anambas - Gasing tollen
Cultuur in Anambas - Gasing tollen
Loading
 Besteprijsgarantie