Special Offer: Resort Promo Package!
Besteprijsgarantie
Anambasresort.com is Officieel Partner van Agoda en Booking.com

  Mobile 
Anambas Resort
  Anambas Resort - Aanvraag - Galerie - Zo komt u hier - Meer info - Contact - Anambas Hotels - Links - Sitemap Bahasa Indonesia Click here for English Italiano Français Deutsch Español Português Nederlands
Anambas Resort
  Bawah - Ayam - Penjalin - Durai - Temawan - Air Asuk - Kuku - Mengkait - Scuba - Snorkelen - Zeevissen - Watervallen - Strand! - Cultuur - Religie - Keuken


Anambas Culinair

Bij het ontdekken van een nieuw vakantieland hoort uiteraard ook het proberen van de plaatselijke gerechten van dat land. De Indonesische keuken staat internationaal te boek als toch wel een van 's werelds smakelijkste en meest gevarieerde, dus zal het voor u ook op dit vlak genieten worden.

Neem bijvoorbeeld Mie Tarempa, een recept bestaande uit noedels, taugé en gefrituurde vis. Als smaakmakers worden aan de schotel o.a. chilisaus, ketjap en andere kruiden aan toegevoegd. Een simpel maar verrukkelijke maaltijd die eigen is aan deze contreien. Het zijn vooral de noedels, gemaakt van verse eieren en bloem, beide lokale produkten, die Mie Tarempa haar uitzonderlijke en overheerlijke smaak geeft. U zelt merken, het smaakt naar meer.

Maar ook Nasi Dagang is absoluut het proeven waard. Nasi Dagang bestaat uit een bescheiden bolletje rijst dat met een plakje of partje hardgekookt ei in geurig bananenblad is verpakt. Het hapje heeft een delicate ietwat zoete smaak door de speciale kruiden en specererijen die er bij de bereiding naar smaak aan worden toegevoegd. Desondanks is Nasi Daging meer een hartige dan een zoete snack. In de Amambas regio wordt Nasi Dagang over het algemeen als ontbijt gegeten, maar eigenlijk is het voor elk tijdstip van de dag een lekker tussendoortje.

Als u liefhebber bent van koffie, dan bent u in Anambas op de juiste plek. De koffiesoorten die men op de Anambaseilanden drinkt is namelijk uitstekend te noemen. Een kopje koffie wordt op Anambas zonder uitzondering lekker sterk gezet en heeft een volle, donkere aroma. Zeker op de manier zoals de koffie wordt opgediend, kokend heet en zoet, is het echt smullen. Overigens wordt de koffie in de regel uit een klein kopje gedronken van dik porselein. De reden is dat de koffie hiermee lang heet blijft, waardoor het lang optimaal genieten blijft.

Smakelijk eten en drinken.

Anambas Culinair
Anambas Culinair
Loading
 Besteprijsgarantie